Spoštovani svojci !

Po navodilih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo sprejeli protokol obiskov v domu.

Obiski naj bi bili po navodilih v zunanjih prostorih, kar smo tudi realizirali in organizirali srečanja v pokriti terasi. Žal nam jo je vreme zagodlo in imamo dež in nizke temperature. Zaradi bojazni, da se stanovalci kljub topli obleki prehladijo, bomo obiske, kadar bodo nizke temperature, izvajali ob odprtih vratih na hodniku zraven terase. Naši zaposleni vas bodo pričakali in uredili vse potrebno. Tudi vam svetujemo, da se toplo oblečete.

Obveščamo vas, da smo za domom na terasi postavili ograjo in ob lepem vremenu boste lahko obiskovali svojce na terasi ob varnostni razdalji. Na ta način bomo lahko povečali število obiskov in stanovalcem in vam omogočili čim več srečanj in druženj.

Prosimo vas, da se tisti, ki nimate delovnih obveznosti prijavljate na obiske med tednom in pustite proste termine za tiste, ki so od daleč in lahko prihajajo le med vikendi.

Zahvaljujemo se vam za strpnost, zavedamo se, da ti stiki niso to kar bi si želeli, ampak trenutno so take razmere in nimamo drugih možnosti.

Želimo in upamo, da se bodo razmere uredile čimprej, da bomo lahko organizirali življenje stanovalcev in tudi srečanja na drug ( prijaznejši, bližji, pogostejši…) način.

Lep pozdrav !

Alenka Gantar, direktorica


Protokol obiskov v Domu za starejše Bor v času epidemije COVID-19

Obrazec Izjava obiskovalca (2 strani) za tiskanje.