Govor direktorice ob 20. obletnici Doma za starejše Bor

Spoštovani gostje, spoštovane stanovalke in stanovalci, sodelavke in sodelavci !

V veliko čast in veselje mi je, da vas lahko pozdravim ob našem današnjem jubileju.

Posebej bi pozdravila naše goste, veseli nas, da ste se odzvali našemu vabilu.  

Pozdravljen tudi naš ansambel Javor, ki nas je presenetil s pesmijo, ki je prirejena prav za današnji dan.

Danes je naš dan, danes bomo praznovali, se veselili in se  spominjali  samo lepih stvari. 20 let je kar dolgo obdobje, marsikaj se je dogajalo v domu, ogromno prireditev se je zvrstilo,  novoletnih zabav, praznovanj rojstnih dni, piknikov in lepih uric. V domu se je vsak dan stkalo veliko prijateljstev,  mnogo je bilo tolažečih objemov, toplih stiskov rok in lepih besed.      

Odločitev za prihod v dom ni lahka, velikokrat povzroči nemalo stisk in težav,  tako bodočim stanovalcem, kot tudi njihovim svojcem. V dom prihaja vsak stanovalec s svojo osebnostjo, življenjskimi izkušnjami, stilom življenja in svojimi željami. Vsi zaposleni se vsak dan trudimo, da upoštevamo vaše individualne potrebe in se povezujemo v eno veliko družino, ki šteje 139 stanovalcev in našega Borčka.  

Drage stanovalke in stanovalci v našem domu je vsak od vas je pomemben delček  mozaika našega doma. Tudi vnaprej so naše misli usmerjene  v kvalitetno opravljene storitve, v dobre  bivalne pogoje,   v pestro družabno življenje,  v razumevanje drug drugega ter v medsebojno pomoč in podporo.

Sodelavke in sodelavci –  cenimo vaše delo, vaš  trud, vašo pripravljenost, da se odzovete, ko se zgodi, da vas nujno potrebujemo, čeprav ste na prostem dnevu. Le na ta način lahko zagotovimo, da imajo stanovalci vso potrebno nego in oskrbo.

Ob jubilejih si izrekamo čestitke in danes čestitam ustanoviteljem,  stanovalcem, svojcem in vsem zaposlenim. Posebna zahvala pa velja g. Žuglu, ki ga danes  žal ni z nami.

V imenu vseh stanovalcev in zaposlenih se zahvaljujem vsem, ki nas spremljate na naši poti. 

HVALA.

Alenka Gantar, direktorica